Beweging Kinderen Sport

Debat: Lijdt plezier onder prestatie?

Een onderwerp wat veel mensen bezig zal houden, zeker als je elke zaterdag langs de lijn staat en je kind wil aanmoedigen en motiveren. Of gaat het je vooral om presteren? En is een wedstrijd pas ‘goed’ als er winst is of is dat ondergeschikt en gaat het om teamspirit en plezier? Een super interessante en relevante discussie met mensen uit verschillende disciplines aan het woord en zeker ook met verschillende invalshoeken en ideeën.

De prestatiemaatschappij dringt zich steeds meer op, óók aan kinderen. CITO-toetsen op de kleuterschool, kinderen die van pianoles naar hockeytraining worden gesleept en studenten die steeds vaker met burn-out klachten kampen. Uitblinken wordt de norm. Maar welke rol speelt de sportwereld in onze prestatiemaatschappij? Vragen we teveel van onze jeugd en maken we presteren te belangrijk?

In de nieuwe Hot Game zoeken de Sportraad Amsterdam en De Balie antwoorden bij (top-)sporters, verenigingen, bonden, denkers en doeners. Want waar de één druk nodig heeft om tot prestaties te komen, haakt de ander er door af. Hoe kunnen we een balans vinden? En kunnen prestatie en plezier hand in hand gaan?

Via Vimeo kun je dit debat in z’n geheel (opgenomen in De Balie) bekijken.

maart 19, 2019

Leave a Reply