Gezondheid Kinderen Voeding

Docu: The Kids Menu

In deze Docu-film brengen de makers het ‘groeiende’ probleem van obesitas onder kinderen in Amerika beeld. In interviews met wetenschappers, hulpverleners, scholen en kinderen proberen ze de verschillende kanten te belichten die moeten leiden tot een oplossing voor dit probleem. Zo gaan ze langs bij projecten waar kinderen kennis maken met gezonde voeding en spreken verschillende ‘ambassadeurs’ die zich inzetten voor bewustwording op het gebied van gezonde voeding . Maar ze laten ook zien hoe groot de invloed is van bekende rolmodellen en een ‘aantrekkelijke’ verpakking van veel minder gezonde producten. Door de succesvolle projecten en het optimisme van de geïnterviewde kan je soms het idee krijgen dat de oplossing heel dichtbij is. Dat is helaas een beetje onterecht wat mij betreft, de weg is nog wat langer en hobbeliger vrees ik. Wel denk ik dat het een aanpak op de kaart zet die verder gaat dan het beïnvloeden van individuele keuzes en laat zien hoe groot de invloed is van de omgeving (ouders, school, rolmodellen). Dus een beetje kritisch mag je wel kijken naar dit geheel, maar ook wel enigszins hoopvol omdat er meer aandacht komt voor de invloed van de omgeving en daar valt nog heel wat aan te pakken, wereldwijd. Bekijk hier alvast de trailer

maart 18, 2019

Leave a Reply